29 Nisan 2014 Salı

Nehir'e Her Gün Bayram

Bolyanağımın dili iyice çözüldü, bıdı bıdı sürekli bir şeyler söylüyor. Bazıları anlamlı, bazıları anlamsız olsa da kulağa pek hoş geliyor:) 

Neler mi diyor, mesela "kıj ( kız)", "çanta", "neyne(nehir)", "Kave(kahve)", "şişe", "miav miav(miyav miyav)", "papa(Pepee)" aklıma ilk gelenler. Onun haricinde her dediğimi tekrarlamaya çalışıyor. Kafasını sallayıp, eliyle gösterip ya da bizi parmağımızdan tutup "kak(kalk)" deyip istediğini yaptırıyor. "Hoppa hoppa"  diyerek zıplamaya bayılıyor. 

Çok kafasına buyruk bir çocuk, temkinli hareket ediyor ama bir yandan da parkta, bahçede alıp başını gitmeyi seviyor. Dışarlarda olsun, hep koştursun. Eller önde,"aaaaa" diye bağırıp dursun. 

23 Nisan'da Özgürlük Parkı'nda etkinlikler olduğunu duyunca oraya gidelim dedik. Nehir, bu etkinliklere katılabileceğinden değil, maksat çoluk çocuk görsün, yine etrafta dolansın dursun. Park çok kalabalıktı. Biz gittiğimiz sırada yeni yeni dolmaya başlamıştı. Çocuklar için bir sahne yapmışlar, bir sürü bıdırık üstüne çıkmış dans ediyor. Biz de koyduk Nehir hanımı ama dans etmeyi bırak, kıpırdamadan durdu bizimki. Pür dikkat etrafı inceliyor. Minikler oynadıkça sahne sallanıyor, Nehir de sürekli ayaklara bakıyor. Yaklaşık bir 15 dakika orada öylece durdu. Alalım bari dediğimizde de kesinlikle gelmek istemedi. Ne yapalım, öyle dursun bari dedik, bıraktık. Biraz ben, biraz babası hareketlendirmeye çalıştık ara ara.



Kadıköy Belediyesi parka 4-5 tane şişme aktivite alanı kurmuş. Ama o kadar kalabalıktı ki, herhalde girmek istesek her birinin önünde 1 saat kuyruk beklerdik. 



Normalde saatlerce koşturup duran çocuk, o gün parkta gürültüden ya da kalabalıktan çok yoruldu, 1 saat sonra uyuyakaldı. 23 Nisan'ı erken bitirmiş olduk biz de ne yapalım, ne de olsa Nehir'e her gün bayram :) 

Sevgiler, 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder