Ispanaklı Somon Fileto
Malzemeler- 2 parça dondurulmuş somon fileto
- Yarım kg ıspanak
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber (paprika)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 bardak su
- Biraz tuz
- Düdüklü tencereye yağımızı koyup, doğranmış soğan, havuç ve biberi ekleyip 1-2 dk karıştıyoruz.
- Ispanağı ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra somon balıklarını fileto olarak ilave ediyoruz.
- 1 bardak suyunu da ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, pimi çıkana kadar yüksek ateşte bırakıyoruz.
- Buhar çıkmaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 7 dakika daha pişiriyoruz.
Not: Benim düdüklü tencerem Tefal Clipso. Başka markalarda süre farklılık gösterebilir.
Afiyet olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder