14 Nisan 2014 Pazartesi

Etli Biber&Kabak Dolması

Güneşli bir pazartesiyle başladık haftaya. Evdeki işlere dalmadan, aldım Bolyanağı götürdüm evin yakınındaki çocuk parkına. Artık çok uzun olmayan mesafeleri pusetimizi almadan yürüyerek gidip geliyoruz, çok hoşuma gidiyor. Tabi bazen yorulup kucak istiyor, bazen alıyorum, bazen de" hadi az kaldı" diyerek cesaret veriyorum. Üşengeç olmasın, yürüsün biraz değil mi:) 

Parktan sonra markete gittik, alışverişimizi yaptık, sonra da geldik evimize yemeğimizi pişirdik.
İşte karşınızda Nehir'in en sevdiği yemeklerden biri: Etli dolma
İster yaprak, ister pazı, ister biber, ister kabak...bütün dolma çeşitlerini çok seviyor hanımefendi. Bugün biberle kabak dolması yaptık, Nehir'de öğlen yemeğinde afiyetle yedi :)




Etli Biber& Kabak Dolması 


Malzemeler
  • Yarım kg kabak& Yarım kg biber
  • 2 soğan
  • 3 domates ( 1 tanesi kapak için) 
  • Yaklaşık yarım kg kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 çay kaşığı paprika 
  • 2 su bardağı su 
  • Mısır özü ve ya zeytinyağı 
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe göre nane,yenibahar,sumak
  1. Kabakları ikiye bölüp içlerini kaşıkla oyuyoruz. 
  2. Biberlerin kapaklarını çıkartıp (kaşık yardımıyla yapılabilir), çekirdeklerini temizliyoruz. 
  3. Soğanları ve 2 domatesi rendeliyoruz. Rendelenen domatesin birazını dolmaların üstüne dökmek için ayırıyoruz.
  4. Pirinç, bulgur, kıyma, salça, paprika ve baharatları da soğanlı harca ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Pirinç ve bulgur pişince şişeceği için biber ve kabakları çok fazla doldurmadan üstlerinde biraz boşluk bırakıyoruz. 
  6. Domatesin bir tanesini incecik dilimleyerek dolmaları kapatmada kapak olarak kullanıyoruz. 
  7. Tencereye yerleştirdikten sonra üstlerine biraz yağ gezdiriyor ve 2 bardak sıcak suyla, ayırdığımız domates rendesini karıştırarak tencereye ilave ediyoruz.
  8. Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra yemeğimiz hazır, afiyet olsun :) 

Sevgiler, 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder