Parktan sonra markete gittik, alışverişimizi yaptık, sonra da geldik evimize yemeğimizi pişirdik.
İşte karşınızda Nehir'in en sevdiği yemeklerden biri: Etli dolma
İster yaprak, ister pazı, ister biber, ister kabak...bütün dolma çeşitlerini çok seviyor hanımefendi. Bugün biberle kabak dolması yaptık, Nehir'de öğlen yemeğinde afiyetle yedi :)
Etli Biber& Kabak Dolması
Malzemeler
- Yarım kg kabak& Yarım kg biber
- 2 soğan
- 3 domates ( 1 tanesi kapak için)
- Yaklaşık yarım kg kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı paprika
- 2 su bardağı su
- Mısır özü ve ya zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- İsteğe göre nane,yenibahar,sumak
- Kabakları ikiye bölüp içlerini kaşıkla oyuyoruz.
- Biberlerin kapaklarını çıkartıp (kaşık yardımıyla yapılabilir), çekirdeklerini temizliyoruz.
- Soğanları ve 2 domatesi rendeliyoruz. Rendelenen domatesin birazını dolmaların üstüne dökmek için ayırıyoruz.
- Pirinç, bulgur, kıyma, salça, paprika ve baharatları da soğanlı harca ilave edip karıştırıyoruz.
- Pirinç ve bulgur pişince şişeceği için biber ve kabakları çok fazla doldurmadan üstlerinde biraz boşluk bırakıyoruz.
- Domatesin bir tanesini incecik dilimleyerek dolmaları kapatmada kapak olarak kullanıyoruz.
- Tencereye yerleştirdikten sonra üstlerine biraz yağ gezdiriyor ve 2 bardak sıcak suyla, ayırdığımız domates rendesini karıştırarak tencereye ilave ediyoruz.
- Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra yemeğimiz hazır, afiyet olsun :)
Sevgiler,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder