24 Nisan 2014 Perşembe

Muzlu Pudingli Kurabiye

Tavsiye Kanalı'ndan "Teremyağ Gurme Kaymaklı" paketini alınca ilk olarak Özgürlük Parkında yapacağımız mini pikniğimiz için kurabiye yapayım dedim. Anneannem muzlu yiyecekleri çok sever, onun için muzlu pudingli bir kurabiye yaptım. Sonuçta muz aromasını sevenler için tatlı mı tatlı bir kurabiye ortaya çıktı. 
Teremyağ Gurme Kaymaklı da kurabiyeme pek yakıştı :)  Paketten çıkan defterime de ilk tarifimi yazmış oldum, teşekkürler Tavsiye Kanalı. 


Muzlu Pudingli Kurabiye 

Malzemeler
  • 125 gr oda ısısında Teremyağ Gurme Kaymaklı 
  • 1 yumurta 
  • 1/2 çay bardağı şeker 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket muzlu puding 
  • 1,5 su bardağı un 
  1.  Oda ısısındaki Teremyağ'ın üzerine yumurta ve şekeri ekliyoruz. 
  2. Un, kabartma tozu ve pudingi birlikte eleyerek karışıma ekliyoruz. 
  3. Tüm malzemeyi elimize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. 
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriyoruz.
  5.  Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişiriyoruz.
Not: Kurabiye fırından çıkınca çok yumuşak olabilir, soğuyunca sertleşiyor.

Afiyet olsun, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder