Teremyağ Gurme Kaymaklı da kurabiyeme pek yakıştı :) Paketten çıkan defterime de ilk tarifimi yazmış oldum, teşekkürler Tavsiye Kanalı.
Muzlu Pudingli Kurabiye
Malzemeler- 125 gr oda ısısında Teremyağ Gurme Kaymaklı
- 1 yumurta
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket muzlu puding
- 1,5 su bardağı un
- Oda ısısındaki Teremyağ'ın üzerine yumurta ve şekeri ekliyoruz.
- Un, kabartma tozu ve pudingi birlikte eleyerek karışıma ekliyoruz.
- Tüm malzemeyi elimize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder