Neyse, gelelim hanfendinin hapur hupur yediği dolmalarımıza. Sen babanı tercih etsen de ben yine sana dolma yaparım Bolyanağım benim:)
Etli Pazı Dolması
Malzemeler - 1 kg pazı
- Yarım kg kıyma
- 2 soğan
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı paprika/biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ ( Ben yağsız kıyma aldığım için harcın içine biraz yağ ekledim)
- İstenirse1 çay kaşığı sumak
- Tuz, karabiber
- Pazı yapraklarının saplarını keserek iyice yıkıyoruz.
- Yaprakların arasından bir kaç büyük yaprak ayırıyoruz. Bu yaprakları daha sonra dolmaların üzerini kapatmak için kullanacağız. Diğer yaprakları geniş bir kaba koyup üzerine kaynar su ekliyoruz.1-2 kez alt üst ettikten sonra suyu süzüp ve yumuşayan yaprakları süzgece alıyoruz.
- Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, zeytinyağ,salçalar ve baharatları iyice karıştırıyoruz.
- Yaprakların parlak kısımları altta kalacak şekilde dolmaları sararak geniş bir tencereye yerleştiriyor ve üzerine biraz sıcak su ekliyoruz (Çok fazla su koymaya gerek yok).
- Pişerken kurumalarını önlemek için daha önce ayrılan yapraklarla dolmaların üzerini kapatıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatmadan yemeğin üzerine 1 tabak koyuyor ve böylece dolmaların pişerken oynamalarını önlüyoruz.
- Su kaynayana kadar harlı, daha sonra kısık ateşte, yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Afiyet olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder