Şeker hamurunu elime ilk alışım olduğu için, bir de minnie kafası nispeten zor sayılabilecek bir kalıp olduğundan kurabiyeleri hazırlamam saatler sürdü, bir de şeker hamurlarını yapıştırmada pek başarılı olamadım, üzerlerinde parmak izim oldu :( Ama kurabiyelerimin tadı çok güzeldi, Nehir şeker hamursuz olanlardan 1 haftadır yiyor. Tarifi sitesinden pek çok şey denediğim Hünerli Bayanlar'dan aldım, farklı olarak da bir tek portakal kabuğu rendesi ekledim.
ŞEKER HAMURLU KURABİYE
Malzemeler
1 yumurta
Oda ısısında yumuşamış 150 gr tereyağ ya da margarin
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 limon kabuğu rendesi
1 portakal kabuğu rendesi
Kurabiyeleri kaplamak için şeker hamuru ve yapıştırmak için bal
Not: Ölçüleri 2 katına çıkararak yaklaşık 55 tane kurabiye elde ettim. 40 tanesi için 1 küçük paketten biraz daha fazla (1+1/4) şeker hamuru kullandım.
- Tüm malzemeleri karıştırarak çok sert olmayan bir hamur yoğurun, hamur çok yumuşak gelirse biraz daha mısır nişastası ekleyin. Ben 2 katı ölçü için yaklaşık 3 çay bardağı mısır nişastası kullandım. Hamur hala yumuşak ve un kaldırır gibi görünse de buzdolabına kaldırıp 30 dk bekletin, çıkardığınızda çok daha iyi olduğunu göreceksiniz.
- Dinlendirilmiş hamuru yarım cm kalınlığında açın ve istediğiniz kalıpla şekil verin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
- Kurabiyeler soğuyunca, ince bir şekilde açıp yine aynı kalıpla kestiğiniz şeker hamurlarını, biraz bal sürdüğünüz kurabiyelerin üzerine yapıştırın.
- Şeker hamurunun üzerine tekrar şeker hamurundan süs yapacaksanız, su ile birbirlerine yapıştırabilirsiniz. Ben hazır olarak aldığım kalp şeklindeki küçük şeker hamurundan yapılma süslemelerden kullandım.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder