28 Şubat 2014 Cuma

Bir D-Smart Net Faciası

Merhabalar,

Bu hafta internetin azizliğine uğradık, pazartesiden beri bağlantımız yoktu. Durumu açık açık burada da paylaşmak istiyorum.

D-Smart Net  8 mbit internet abonesi müşterilerinin hızını 20 mbite çıkartmış ancak bize yanlışlıkla fiber internet tanımlanmış.  Pazartesi günü görüştüğümüzde bunu düzeltmek için kayıt oluşturulacağını ve  24 saat içinde internetimizin açılarak hiçbir ek ücret ödemeden 20 mbit olarak kullanmaya devam edeceğimizi bildirdiler.

Bir gün sonra düzelme olmayınca tekrar aradık.Eşim 47 dakika boyunca telefonda görüşme yapabilmek için bekletildi ancak kimseyle görüşmeden telefon kapandı.

Akşam saatlerinde yine aradık ve bu sefer çağrı merkeziyle görüşmeyi başardık ancak aldığımız cevap işlemin 24 değil 48 saat içerisinde tamamlanacağıydı.

Ertesi gün call center tarafından arandık .Uygunluğumuzun olmadığını ve talebimiz doğrultusunda 20mbit fiber yada 8mbit eski bağlantımıza geri çevrileceğini bildirdi. Durumu tam olarak öğrenmek istediğimizde 20mbit’lik bağlantının fiber bağlantı olduğunu bunun için modem uygunluğu gerektiğini bildirdi. İşlemlerin nasıl ilerleyeceğini öğrenmek istediğimizde aldığımız cevap 24, 48 saat durumundan çok daha komik bir hal aldı. Modemi ve bağlantıyı bizim sağlamımız gerekiyormuş. Hattı eve kadar kendi imkanlarımız ile çektireceğimizi ve D-SmartNet’in sadece bağlantıyı açacağını öğrendik. Haliyle bağlantıyı kendi imkanlarımızla sağlayamayacağımızdan eski bağlantının olduğu şekilde devam etmesini istedik. Call center’ın cevabı modemi açık bırakarak bir 48 saat daha beklememiz gerektiği oldu.

Perşembe günü bilgi almak için aradığımızda talebin işleme alındığını ancak modem kapalı olduğu için sorunun giderilmediğini söylediler. Modem tabi ki de açıktı. Yine kayıt açıldı ancak sorunun ne zaman giderileceği konusunda bilgi verilmedi.

Ve az önce kayınbrom Emre call center'ı tekrar aradı, görüştüğü kişi bir dakika içinde bağlantımızı açıverdi! Yuh diyorum sana D-Smart, ne diyeyim... Şu anda başka bir internet sağlayıcısına geçmek için araştırmalara başladık haberin ola!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder