8 Nisan 2015 Çarşamba

Havalar ısındı mı?

-Komşu komşu , -Hu hu, -Oğlun geldi mi? , -Geldi, -Ne getirdi? , -İncik boncuk, -Kime kime?, -Sana bana , -Daha kime? , -Kara kediye, -Kara kedi nerde? -Ağaca çıktı, -Ağaç nerde? , -Balta kesti,-Balta nerde? , -Suya düştü, -Su nerde? , -İnek içti, -İnek nerde? ,-Dağa kaçtı, -Dağ nerde? , -Yandı bitti kül oldu ! 

Bu aralar günde bilmem kaç defa durup durup bunu söylüyoruz bıdık hanımla.. Çift taraflı öğrendi bir de, ikisini de söylemeden rahat etmiyor :) 

Çenesi çok düşük benim kızımın. Bazen gerçekten hiç susmuyor, ay diyorum Nehir 2 dk sus, başım kazan oldu, " susmicam" diyor. Susma canım kızım, hep konuş sen, hep şakı böyle inşallah... 
Bir de "Niye? " sorusu var tabi, her şeye "niye", "ne yapmak için" diye sorabilir kendisi. Herşeye niye denmez diyince de "niye" diye yine cevabı yapıştırıyor ! 

"Bak bir varmış bir yokmuş eski günlerde, güzel bir kız yaşarmış Boğaziçinde..." şarkısını da pek bir güzel söylüyor. Çabuk öğreniyor, reklamlarda duyduğu şarkıları hemen kapıyor, markette " Anne bak sütaşın aşkı süt aşkı" diye bağırıyor,  kıyafet satan mağazalarda kendine ayakkabı, çanta bakıyor, "ben bunu denicem" "  bu çok güzelmiş bunu alabilir miyiz" diyor ( babası yandın, alışverişsever 1 kadın yetmedi, yanına bir de ondan çok daha süslü miniği eklendi! ). 



Odasını  veya salonu 5 dk içinde savaş alanına çeviriyor ama sonra toplamıyor, toplaması için maalesef biraz tehdit gerekiyor. Boyama yapmak hala en çok sevdiği şey, özellikle de suluboya. Masanın başına otursun 1 saat kalkmadan boyama yapıyor. Resim kursuna göndericem inş biraz büyüsün de, anneannesinin içinde kalan resim aşkı torununda can buldu :) Bizimkine sürekli boyalar, boyama kitapları, defterler alıp duruyor. 

Teyzemin kedisi Kadife, Babaannenin apartmandaki köpek Dolly  ile tanıştı geçenlerde. Hayvanları seviyor, eğer biz yaklaşırsak o da hemen alışıyor, yanlarına geliyor. 




Sürekli parka gitmek istiyor, her dışarı çıkışımızda " Parka gidebilir miyiz annecim? " diye soruyor, malum havalar soğuk, pek gidemiyoruz, ben de " havalar ısınınca, yaz yaklaşırken" diyorum, o yüzden en sık sorduğu soru " havalar ısındı mı?, sıcak oldu mu?, yaz geldi mi?" .
Gerçekten artık ısınsın, evde olmaktan ya da alışveriş merkezlerindeki oyun yerlerinden kurtulalım, atalım kendimizi çayıra çimene... 

Geçen gün Vialand'deki Olympia Sirki'ne gittik beraber, bizimki değişik bir şeyler yapacağımız için çok heyecanlıydı,sabah gözünü açar açmaz ilk lafı "Sirke gidiyor muyuz" oldu. İnsan ağırlıklı gösteriler esnasında da büyük bir dikkatle izledi ( Sadece kuşların kullanıldığı bir bölüm vardı)  bir kaç yerde sıkıldı sadece ama genel olarak eğlendi. Sonra sirkte ne vardı anlat diyince " dans ettiler bööle" diye bize örneklerle gösterdi, "ablalar ipte yürüdü bööle" diye parmak uçlarında yürüdü :) 


Bu arada Vialand kocaman bir yermiş, biz vakit sıkıntısı olduğu için tema parka girmedik ama havalar güzelleşince bir gün mutlaka gideceğiz. Nehir'e göre çok fazla şey olmasa da kendisinin hızlı tren gibi heyecanlı oyuncakları seven bir babası var. Ben mi ? Aman Allah korusun, ne başım kaldırır ne midem, etrafımda 2 tur dönünce başım döner benim! 

Evet, geçtiğimiz ayı da böyle bitirdik işte.. Haydi bakalım bahar, senden güneşli güzel günler bekliyoruz !  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder