28 Nisan 2015 Salı

23 Nisan'ı Kutladık


Geçtiğimiz hafta 23 Nisan'ı kutladık kızımla. Geçen seneye göre çok daha anlamlıydı onun için,  " 23 Nisan geliyor, çocuk bayramını kutlayacağız, bayrak sallayacağız" diyip duruyordu. Evimize bayrağımızı astık, ona Atatürk'ü, çocuk sevgisini ve bu bayramın önemini anlattım elimden geldiğince. Daha çok erken anlaması için tabi ama, yine de neyi kutladığımızı bilsin istedim, artık ne kadar anlarsa :) 

Tabi ki bir 23 Nisan klasiği olarak hava yine yağışlıydı, dışarıda bir etkinlik yapmak riskli olacak diye düşündüğüm için Zuzuplayhouse Cafe'nin 23 Nisan aktivitesine katılalım, hem de yaşıtı çocuklarla bir arada olur dedim.  Bardabas aktivite kutularıyla başlayan etkinlikte önce kutudan çıkan tahta çubuklardan çit yaptık, sonra da onları suluboya ile boyadık. Bizimki zaten suluboya meraklısı olduğu için ( Günde bir kaç kere mutlaka suluboya yapılıyor bizim evde! ), büyük bir sevinçle boyamaya başladı. Katılan çocuklar ondan biraz daha küçüklerdi, suluboya fırçasını ağzına götüren, suları döken ya da bizimkinin boyasına, resmine müdahale eden bıdıklara rağmen Nehir full konsantre bir şekilde tahtaları boyadı. 




 Hatta aktivite bitip dans etmeye başlanılacağı zaman bile yerinden kalkmak istemedi, ben boyalarını kaldırmaya çalışınca ağlamaya başladı. Zuzu Cafe'nın sahibi Zuhal Hn saolsun, hemen köşedeki bir masaya geçirdi Nehir'i, etkinliğine devam etsin diye. Ama zaten müzik ve çocuklardaki hareketle birlikte bizimki de kalktı yerinden, başladı dansa. 



Daha sonra biraz da kaşıkla aktarma yaptık, Nehir hala seviyor aktarma yapmayı, kaşıkla mısırları bardağa doldurdu, tabi yine kendi işine odaklı bir şekilde ve etraftaki çocuklara aldırmadan ! 



Hava güzel olsaydı bu aktivite de bahçede gerçekleşecekti, çocuklar dışarıda bayrak dağıtacaklardı ama maalesef olmadı. Neyse, yine de Nehir'in keyif aldığı güzel bir etkinlik oldu :) 

23 Nisan tatilimiz böyle bitmedi tabi, babası Cuma'ya da izin alınca, biz gezmelere devam ettik. Gerçi ben biraz hastaydım, bir kulağım tıkalı, boğazım ağrıya ağrıya kızımızı eğledik; Fenerbahçe Parkı, Aydos Ormanı derken çayırda çimende güneşin tadını çıkardık. 



Daha güzel güneşli günlere... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder