24 Eylül 2014 Çarşamba

Bolyanak Okuyor: Küçük Vak Vak "1-2-3" ve Küçük Vak Vak "Renkler"




    
Aslında Küçük Vak Vak kitapları, Nehir'e ilk aldığımız kitaplardan. Şu an o kadar çok kitabı var ki, odasındaki komidinin üzerinde koca bir tepe oluştu. Ama Küçük Vak Vak'ların yeri her zaman ayrı. 
Gün içerisinde kitap seçerken eli mutlaka bir kere bunlara gidiyor. Sanırım bu 2 kitabı bebeklik hatırası olarak saklayacağım:) 

Pearson Yayıncılık'tan çıkan Küçük Vak Vak serisinin 7 tane kitabı. Bizim elimizde bu ikisinin haricinde bir de "Uyku Zamanı" isimli olanı var ama o eğitici kitaptan çok bir masal kitabı. Onu da ayrı bir yazıda inceleriz. 

Bu 2 kitap, neredeyse 1 yıldır Nehir'in elinde ama hala sağlamlar. Sayfaları kalın olduğu için çocuklar kazayla(!) yırtamıyor, ayrıca kitap da kolayca dağılmıyor.İçindeki çizimler çok sevimli, yazıları büyük, renkler güzel. Çocuğun dikkatini hemen çekebiliyor. Kitapların boyutları küçük, genelde yanımda çantamda taşıyabiliyorum. 



Esas kahramanımız Küçük Vak Vak ve kardeşi Süslü'nün maceralarını anlatan "1-2-3", 1'den 5'e kadar saymayı öğretmeyi amaçlamış. Sayılar kitapta 2'şer kere farklı resimlerde gösterilmiş.



Küçük Vak Vak ve kardeşi Çıtırık ile renkleri öğretmeye yönelik "Renkler" kitabında ise, 8 tane renk sadece 1 kere belirtilmiş. Bir kaç renk belki daha iyi bir şekilde gösterilebilirmiş, mesela siyah renginde karıncalar gösterilmiş ama siyahlık pek belli değil. 

Kıssadan hisse, bu 2 kitap da minik bıdıklar için son derece uygun. Renkleri ve sayıları öğretmenin yanı sıra kitaptaki diğer resimler de ilgi çekiyor. Nehir sürekli "bu ne, bu ne" diye sormakta. Zaten bu aralar kendisinden sürekli bunu duyuyoruz. Çocuk her şeyi öğrenmek istiyor tabi naapsın:) 



Sevgiler, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder