8 Mart 2014 Cumartesi

Çilekli Şipşak Pasta

Tamamen hazır malzemelerden oluşan bir pasta tarifi verilir mi bilmiyorum ama tadı çok güzel olduğu için bu tarifi Kadınlar Günü şerefine paylaşmak istedim.  
Haklarımızın elimizden alınmaya, özgürlüklerimizin kısıtlanmaya çalışılmadığı, ayrımcılığın, aile içi şiddetin sona erdiği nice güzel günlerimiz olsun! 

Çilekli pastamızın tarifine gelirsek, elinizde bu malzemeler varsa hazırlaması-süslemesi en fazla 10 dk sürüyor. Afiyetle mideye inmesi ise bir kaç dakika :) 


Çilekli Pasta 

Malzemeler
  • 1 paket hazır sade pastaban
  • 1 paket Dr.Oetker vanilyalı dolgu kreması
  • 1 paket Dr.Oetker vanilyalı pasta kreması
  • 1 paket Dr.Oetker tart jöle 
  • 1/2 litre süt 
  • 1/2 kutu çilekli süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • İstenirse 1 çay bardağı meyve suyu ( Ben Cappy Kırmızı Meyveler kullandım)
  • 400-450 gr.kadar çilek 
  1. Pastabanımızın 2 katmanını da çilekli sütle ıslatıyoruz.
  2. Dolgu kremasını 3 çay bardağı soğuk sütle çırparak hazırlıyoruz. 
  3. Kekin alt tabanına kremayı yayıp üzerine ince doğranmış çilekleri diziyoruz.
  4. Vanilyalı kremayı 50 gr yumuşak margarin ve 1,5 su bardağı sütle çırparak hazırlıyoruz.
  5. Kekin üst katmanı da koyduktan sonra tüm pastayı kremayla sıvıyor ve dilimlenmiş çileklerle süslüyoruz.
  6. Tart jöleyi ufak bir tencereye koyup 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırıyoruz.Üzerine 1,5 çay bardağı su ve 1 çay bardağı meyve suyu ( Meyve suyu isteğe bağlı, sadece 2,5 çay bardağı su da kullanılabilir) ekledikten sonra pişiriyoruz.1 dakika kaynatıp ocaktan alıyor ve 30 saniye kadar karıştararak soğuttuktan sonra meyvelerin üzerine ortadan başlayıp döküyoruz. 
  7. Buzdolabında biraz soğuttuktan sonra servis edebiliriz. 
Afiyet olsun:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder