9 Şubat 2015 Pazartesi

Legabebe Aktivitesi'ne Katıldık

Geçen akşam sıkılmış bir şekilde facebook'da dolanırken Legabebe'nin duyurusuna rastladım, Erenköy Zuzu Play House Cafe'deki etkinlik için 1 kişilik yerimiz var diyordu. Bu aktivitelerden birine hep katılmak istiyordum. Evime yakın oluşu ve yeni bir anne&çocuk cafe keşfetme merakıyla hemen mesaj attım, ertesi sabah da uykucu kızımı zar zor yataktan kaldırıp bu cafeye götürdüm, iyi ki de götürmüşüm :) 

Zuzu Play House, Erenköy Zihnipaşa İlkokulu'nun çaprazında, küçük, şirin bir cafe. İçerisinde çocukların etkinlik yapabileceği bir oyun alanı bulunuyor. Özellikle doğumgünü kutlamaları için bana ideal gözüktü. Sahibi Zuhal Hanım çok şeker, candan bir insan. Duyduğuma göre kendisi Antakyalıymış ve eli de pek lezzetliymiş. Çocuklu arkadaşlarla en kısa zamanda bir kahvaltı organize etsek fena olmaz :) 

Aktivitemiz kurabiye yapımıyla başladı. Nehir şaşkın şaşkın duruyor, hiç bir şey yapmadan etrafı izliyordu. Legabebe Gamze Hn, kurabiye yapımını aslında bir etkinlik olarak görmediğini, çocukların alışmasına olanak sağlamak için, ilk başta kurabiye yapmayı tercih ettiğini söyledi.
Aşağıdaki resimden de Nehir'in kal gelmiş halini görüyorsunuz :) 



Daha sonra bütün bıdıklara birer kalem ve kağıt verildi, hepsi ellerindeki kalemle kağıda tak tak tak vururarak noktalar yaptı. Bu sırada Nehir hala daha tam açılmamıştı. 

3.aktivitemiz köpükten bir kabın arkasına çubukla delik delmekti. Bizimki ilk başta biraz zorlansa da yapmak için uğraş verdi, keyif aldı. 


4.aktivite, karton adam beslemeydi. Karton adam kahvaltı etmemiş, çok açmış, masanın üzerinde duran eva köpükleri renklerine göre sırayla ağzından içeri attık, mesela beyaz renk peynir, kırmızı renk domates gibi. Karnını doyurduktan sonra da ona köpüklerden saç yaptık. Eğlenceli bir etkinlikti.




Bir sonraki aktivitemiz bir duyu oyunu olan pirinç aktarmaydı. Rengarenk pirinçleri kaşıkla bir bardağa aktarma, bardak dolunca da 2.bardağa bardaktan dökme işini Nehir çok sevdi. Zaten evde de böyle aktarmalı oyunlardan oynuyoruz ama pirinçlerin renkli olması iyi bir fikir ( Pirinçleri renklendirmek için http://legabebe.com/evde-pirinc-renklendirme-tarifi)



Son olarak da bir hediye paketi hazırladık. İçine de Legabebe'nin hediyesi olan Craft  Arts Paulinda proje hamurunu koyduk :) 





Kızımla keyifli ve eğitici bir kaç saat geçirdik, Zuzu Play House Cafe'nin yeni aktivitelerini merakla bekliyoruz. 

Sevgiler, 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder