13 Ekim 2014 Pazartesi

Fırında Palamut Pilaki

Havalar soğudu, balıklar bollandı, şimdi tam palamut zamanı. Dün aldık, bu akşam yemekte afiyetle mideye indirdik. Bolyanağım hiç itirazsız 2 dilimi götürdü, kocacım da yerken " ortalamanın çok üstünde" olmuş diyince, e bari çok bilindik bir tarif de olsa blogda yazılı dursun dedim. Yemeğin lezzeti tamamen balığın lezzetinden kaynaklansa da, yine de pişiren benim değil mi :) Piştiği anda büyük tepside resmini çekmeyince, böyle tabakta çekilmiş biraz kötü bir resme kaldık ama lezzet Arda'nın deyimiyle, 10 numara 5 yıldız :) 




Fırında Palamut Pilaki 

2 adet palamut 
3 büyük domates
2 soğan 
1 limon
4-5 tane defne yaprağı
Tuz-karabiber
Zeytinyağı 
  • Halka halka kesilmiş palamutlarımızı yıkadıktan sonra bir kaba alıp tuz ve karabiberle karıştırıyoruz.
  • 2 domatesi yuvarlak dilimler halinde kesiyor, 1 domatesi de rendeliyoruz.
  • 2 soğanı halka halka doğruyoruz.
  • Borcam ve ya fırın tepsimize biraz zeytinyağ döküp yuvarlak kesilmiş domatesler ve soğanların bir kısmını koyuyoruz. 
  • Balıkları da yerleştirdikten sonra, kalan domatesleri ve soğanları üzerlerine koyuyoruz.Ben biraz daha sulu olması için 1 domatesi rendeleyip döktüm. 
  • 1 limonu ince ince kesip en üste diziyoruz.
  • Son olarak defne yapraklarını da araya serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. 
Afiyet olsun:) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder