Fırında Palamut Pilaki
2 adet palamut
3 büyük domates
2 soğan
1 limon
4-5 tane defne yaprağı
Tuz-karabiber
Zeytinyağı
- Halka halka kesilmiş palamutlarımızı yıkadıktan sonra bir kaba alıp tuz ve karabiberle karıştırıyoruz.
- 2 domatesi yuvarlak dilimler halinde kesiyor, 1 domatesi de rendeliyoruz.
- 2 soğanı halka halka doğruyoruz.
- Borcam ve ya fırın tepsimize biraz zeytinyağ döküp yuvarlak kesilmiş domatesler ve soğanların bir kısmını koyuyoruz.
- Balıkları da yerleştirdikten sonra, kalan domatesleri ve soğanları üzerlerine koyuyoruz.Ben biraz daha sulu olması için 1 domatesi rendeleyip döktüm.
- 1 limonu ince ince kesip en üste diziyoruz.
- Son olarak defne yapraklarını da araya serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder