Mürdüm eriklerini çok seven kızıma hadi gel beraber erikli bir kek yapalım dedim, o da an be an yapılışına yardım etti ve o minik ellerin değişiyle ortaya bu güzel, yumuşacık kek çıktı :)
ERİKLİ KEK
- 3 yumurta
- 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 7-8 adet mürdüm eriği
- Oda ısısındaki yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.
- Sütü ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Oda ısısındaki margarin ve sıvıyağı da ekleyip çırpıyoruz.
- Toz malzemeleri eledikten sonra karışıma ilave ediyor ve mikserle çırpmadan, kaşıkla biraz karıştırıyoruz.
- Hafif yağlanmış kek kalıbına harcı boşaltıyoruz.
- Mürdüm eriklerini ince ince kesip 1 çorba kaşığı toz şekerle karıştırıyoruz.
- Harcın üstüne erik dilimlerini gelişigüzel yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder