Böylece Nehir Hanım da çok sevdiği pilavı bu kez fasulyeli olarak hiç itirazsız yedi :)
FASULYE DİBLESİ
- 1,5 kg Yeşil Ayşe Fasulye
- 2 su bardağı pirinç
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- 1,5 bardak su
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz-Karabiber
- Fasulyelerimizi yıkadıktan sonra ayıklıyor ve yaklaşık 1 cm kalınlığında küçük küçük doğruyoruz.
- Soğanı ince kıyıyor, domatesi tavla zarı formunda kesiyoruz.
- Geniş bir tencereye zeytinyağını koyup, fasulye ve soğanı bir kaç dakika kavuruyoruz.
- Domatesi de ekleyip biraz karıştırıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra tenceredeki karışımdan 1 tabak kadar ayırıp, gerisini tencereye iyice yayıyoruz.
- Üzerine 2 bardak yıkanmış pirinci ( ben yarım saat kadar sıcak suda bekletiyorum) ekleyip, düzleştiriyoruz.
- Ayırdığımız karışımı da tencereye ekleyerek pirincin üzerini kapatıyoruz.
- 1,5 su bardağı sıcak suyu, şekeri, tuzu, karabiberi ilave ederek çok az karıştırıyoruz.
- Fasulyeler iyice yumuşayana dek, yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Tereyağını eritip pişen yemeğin üzerine döküyor ve demlenmeye bırakıyoruz.
Not: Ben miktarı biraz fazla tuttum, anneannem 1 kg fasulye+1 bardak pirinç+1 bardak su ile yapılabilir demişti. Bir de o benim yaptığım gibi kavurmuyor, direkt fasulye domates, soğanı karıştırıyor, tencerenin altına bu karışımın bir kısmını, araya pirinci ve üzerine karışımın kalanını ekleyerek pişiriyor.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder